Ana içeriğe atla

Hareket Ve Sanat Etkinliği


GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI

Tarih: 22.05.2020
Yaş Grubu: 48-36 ay
Güne Başlama Zamanı
Sınıfa gelen çocuklar güler yüzle karşılanır. Çocukların uyumunu sağlamak için önceki gün hakkında kısaca sohbet edilir. Gün içindeki yapılacak etkinlik hakkında konuşulur. Öğrenme merkezleri hakkında bilgi verilir. Okula gelmeyen öğrenci varsa tespit edilir. Çocuklarla günlük genel konular hakkında sohbet edilir.
Oyun Zamanı
Çocuklara hangi öğrenme merkezinde oynamak istedikleri sorulur. İstedikleri yere yönlendirilir.
Kahvaltı, Temizlik
Çocuklar tuvalete gönderilir. Yemek kuralları hatırlatılarak kahvaltı yapılır.
Etkinlik Zamanı
‘Hareket Zamanı’ isimli hareket ve sanat etkinliği yapılır.
Günü Değerlendirme Zamanı
Islanmayan peçete deneyi hakkında çocuklarla sohbet edilir, neden ıslanmadığı hakkında konuşulur.
Eve Gidiş
Çocuklar okuldan ayrılmak için hazırlıklarını yaparlar ve çocuklarla vedalaşılır.

ETKİNLİK PLANI
Etkinlik Adı: Hareket Zamanı
Etkinlik Türü: Hareket ve sanat (Bütünleştirilmiş)
Yaş Grubu: 48-36 ay

KAZANIM VE GÖSTERGELERİ
DİL GELİŞİM
Kazanım 7: Dinledikleri/izlediklerinin anlamını kavrar.
Göstergeleri: Sözel yönergeleri yerine getirir.
MOTOR GELİŞİM
Kazanım 1: Yer değiştirme hareketleri yapar.
Göstergeleri: Isınma ve soğuma hareketlerini bir rehber eşliğinde yapar. Yönergeler doğrultusunda yürür. Tek ayak sıçrayarak belirli mesafe ilerler.
Kazanım 2: Denge hareketleri yapar.
Göstergeleri: Ağırlığını bir noktadan diğerine aktarır.
ÖZ BAKIM BECERİLERİ
Kazanım 8: Sağlığı ile ilgili önlemler alır.
Göstergeleri: Sağlığını korumak için yapması gerekenleri söyler.

Öğrenme Süreci
“Hadi şimdi hareket zamanı, spor yaparak sen de koru sağlığını” sözleri ezgili bir şekilde söylenerek çocukların dikkati çekilir. Spor yapmanın neden gerekli olduğu, sağlığımızı korumak için başka neler yapılabileceği gibi sorular sorulur. Çember oluşturularak ısınma hareketleri yapılır. İçinde hızlı ve yavaş ritimlerin olduğu müzik açılır. Ritme uygun olarak, parmak ucu ve topuk üzerinde yürüme, galop yaparak yürüme vb. hareketler yapılır. Çocuklardan ikili eş olmaları istenerek bu yürüyüşleri eşli olarak da yapmaları istenir. Farklı yürüyüşlerin ardından birer metrelik iki ucu düğümlü halatlar zemine, yarım metre aralıklarla yan yana dizilir. Çocuklardan merdiven görünümündeki halatların aralarından tek ayak çift ayak zıplayarak ilerlemeleri istenir.
Çocuklarla sağlıklı yaşam hakkında sohbet edilir, soru cevap yapılır. Ve yapılması gerekenler anlatılır. Çocuklar masaya otururlar. Birer tane A4 kağıdı verilir ve sağlık deyince akıllarına neler geldikleri, neler yapılması gerekir, neler yenilmesi gerekir, neler yenilmesi gerekir gibi şeyler söylenip bunlar hakkında resim yapmaları istenir.

Değerlendirme:  Etkinliğimizde hangi yürüyüşleri yaptık?
                           Spor yaparken hangi malzemeleri kullandık?
                           Sizler de sağlıklı besleniyor musunuz?
                           Sağlığınız için neler yapıyorsunuz?

Aile Katılımı: Ailelerden haftanın bir gününü spor günü olarak belirlemeleri, okulda yapılan çalışmaları çocuklarıyla birlikte ister evde ister açık havada tekrarlamaları istenebilir.

Uyarlama: Sınıfta ortopedik yetersizliği olan bir çocuk varsa; düzeyine uygun olarak bağımsız hareket etmesini sağlayacak önlemler alınmalıdır. Gerektiğinde fiziksel destek verilmeli, yorulduğu durumlarda dinlenmesi için fırsat verilebilir.
Genel Değerlendirme
Çocuk Açısından; Çocuklara programdaki davranışlar kazandırılmaya çalışıldı. Hareket etkinliği çocukların çok hoşlarına gitti. Sporun neden gerekli olduğunu öğrendiler. Sağlık için yapılması gerekenleri çizip pekiştirdiler. Hareket etkinliği hoşlarına gitti ve eğlendiler.

Öğretmen Açısından; Hareket etkinliğini yaparken hem öğretmen hem de çocuklar eğlendi. Etkinlikler arasındaki geçişler akıcı bir şekilde düzenlenmeye çalışıldı. Sağlık ve spor hakkında gerekli bilgiler verildi.
Program Açısından;  Çocuklara etkinliklerde aktif rol almaları için bir takım fırsatlar yaratılmaya çalışıldı. Bunu sağlayabilmek için genellikle soru-cevap, grupla çalışma metodu ve problem çözme yöntemleri kullanıldı. Planlamada alınan amaç ve kazanımlara ulaşılmaya çalışıldı. Etkinliklerin gün içindeki dağılımında aktif ve pasif dengesi kurulmaya çalışıldı. Geçişlerin akıcılığına dikkat edildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fen ve Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinliği

GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI Tarih: 01.05.2020 Yaş Grubu: 48-36 ay Güne Başlama Zamanı Sınıfa gelen çocuklar güler yüzle karşılanır. Çocukların uyumunu sağlamak için önceki gün hakkında kısaca sohbet edilir. Gün içindeki yapılacak etkinlik hakkında konuşulur. Öğrenme merkezleri hakkında bilgi verilir. Okula gelmeyen öğrenci varsa tespit edilir. Çocuklarla günlük genel konular hakkında sohbet edilir. Oyun Zamanı Çocuklara hangi öğrenme merkezinde oynamak istedikleri sorulur. İstedikleri yere yönlendirilir. Kahvaltı, Temizlik Çocuklar tuvalete gönderilir. Yemek kuralları hatırlatılarak kahvaltı yapılır. Etkinlik Zamanı ‘Islanmayan Peçete Deneyi’ isimli fen ve okuma yazmaya hazırlık etkinliği yapılır. Günü Değerlendirme Zamanı Islanmayan peçete deneyi hakkında çocuklarla sohbet edilir, neden ıslanmadığı hakkında konuşulur. Eve Gidiş Çocuklar okuldan ayrılmak için hazırlıklarını yaparlar ve çocuklarla vedalaşılır. ETKİNLİK PLANI Etkinlik Adı: Islanmayan Peçete...

Bilgisayar Teknolojisi

1  Bilgisayara Giriş BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ DERS NOTU - 1 2  Bilgisayarlar Dünyası Bilgisayarlar her yerde 2 3  Bilgisayar nedir? Bilgisayar, elektronik bir cihazdır ve kendi belleğinde depolanan talimatları sırasıyla uygulayarak çalışır. Veriyi toplar (girdi) İşler Bilgi üretir (çıktı) Bilgi İşlem Çevrimi 3 4  Bilgisayar nedir? 4 5  Bir Bilgisayarın Bileşenleri Bir bilgisayar, donanım olarak bilinen, birçok elektronik ve mekanik bileşene sahiptir. Girdi Aygıtı Bir bilgisayara veri ve talimatları girmenize izin verir. Çıktı Aygıtı Bilgiyi bir veya daha fazla kişiye aktaran donanım bileşenidir. Sistem Depolama Aygıtı Bilgisayarın, veri işlemek için kullanılan elektronik bileşenleri içeren kasasıdır. Veriyi, talimatları ve bilgiyi, gelecekte kullanılmak üzere saklar. İletişim Aygıtı Bir bilgisayarın, başka bilgisayar(lar)la ya da mobil aygıtlarla veri, talimat ve bilgi alışverişi yapmasını sağlar. 5 6  Bir Bilgisayarın Bileşenleri 6 7 ...
Daktilo Tuşları : Klavyenin ortasında harfleri, sayıları ve noktalama işaretlerini yazmaya yarayan tuşlardır. Boşluk Çubuğu (Space Bar) : Sözcükler arasında bir karakter boşluk bırakmak için kullanılır. Harf Kilitle (CapsLock) : Klavyenin sağ üst köşesinde “Caps lock” ışığı yanıyorsa (ortadaki ışık) büyük harf, aksi durumda küçük harf yazılmasını sağlar. “Caps Lock” tuşuna basıldıkça ışığın durumu değişir ve büyük harf-küçük harf arasında geçiş sağlanır. Enter : Bir işlemin bitirildiğini bilgisayara bildirmek için kullanılır. Geri Boşluk (Backspace) : Üzerinde sola doğru bir ok işareti vardır. İmlecin bir karakter gerisindeki harfi silmeyi sağlar Gezinti Tuşları : Bir pencere yada belgede gezinmemizi sağlarlar. Ok Tuşları : Sağ,Sol, Yukarı ve Aşağı ok şeklindeki tuşlardır. Bir belge içinde sağa, sola, yukarı ve aşağı yönde hareketi sağlar.Her basışta bir karakterlik hareket sağlanır. Home : Satırın başına gidilmesini sağlar. Bazı uygulama yazılımlarında, “CTRL” tuşu ile b...